Over ons

Over ons

Het verhaal achter HUIS130

Ik, Nanda Rottschäfer, ben geboren en getogen in Amsterdam centrum boven de winkel van mijn ouders het ‘Amsterdams Fruithuis’, later maakten zij er een espresso bar / broodjeszaak van. Ik heb daar vaak in de winkel na schooltijd geholpen en hoe leuk dat jaren later ik in principe weer het zelfde doe. En de koffie die toentertijd door koffiebranderij Peeze koffie werd geleverd wordt nu ook weer bij HUIS130 gedronken.

In 1996 ben ik de liefde gevolgd naar de Zaanstreek waar we in Westzaan het enorme project van de restauratie van de kapberg, een rijksmonumentale bouwval, startten.

Mijn thuissituatie veranderde en medio 2014 besloot ik om een deel van mijn mooie boerderij open te stellen als kleinschalige vergaderlocatie. Ontspannen vergaderen in een inspirerende omgeving omringt door een vrijstaande tuin. HUIS130 was geboren.

Wanneer de gasten voor het eerst de kapberg binnenlopen zijn ze verrast. Het is ook best indrukwekkend het plafond van 9 meter en de hoge raampartijen. Elke keer weer leuk om te zien hoe enthousiast mensen zijn. Het is een inspirerende plek waar je je thuisvoelt zodra je binnenkomt. Om de huiselijke sfeer te benadrukken staan er altijd huisgemaakte zoetigheden op tafel.

In eerste instantie ben ik alleen begonnen. Omdat het drukker werd en ik wel de aandacht en kwaliteit wilde blijven leveren is na een paar jaar mijn dochter Dana erbij gekomen, het familiebedrijf was geboren. We hebben een goede taakverdeling, Dana verzorgt o.a. de catering en ik ben de gastvrouw en het vaste contact met de klant.

Ik, Dana Paape, ben de dochter van Nanda. Na mijn studie als lederwaren maker ben ik mijn eigen bedrijf begonnen en maakte met veel plezier 7 jaar lederen tassen en accessoires. Inmiddels ben ik met OJIL gestopt en werk nu full time bij HUIS130, voornamelijk met het verzorgen van alle catering.

Het is niet gek dat ik een liefde voor koken heb ontwikkeld, lekker eten van goede kwaliteit heb ik van huis uit mee gekregen. Ik haal hier zoveel plezier uit dat het inmiddels een uit de hand gelopen hobby is geworden. Ik probeer graag nieuwe dingen uit die we kunnen serveren tijdens de lunches en avondmaaltijden. We serveren alleen dat wat we zelf lekker vinden. Onze standaard is hoog en bij elk gerecht vraag ik me af ‘is dit boekingswaardig’.

Tijdens de corona periode moest ik even uit de zaak stappen, maar gelukkig ben ik sinds september 2022 weer terug om de catering te verzorgen. Mijn moeder en ik zijn goed op elkaar ingespeeld. Ik ben blij dat ik deel uit maak van HUIS130.

We heten je welkom!